Μαλλιά: 4 λάθη που μας προσθέτουν χρόνια

Μήπως κάνεις κάποιο από αυτά;
Μαλλιά: 4 λάθη που μας προσθέτουν χρόνια



Δεν είναι μόνο το λάθος μακιγιάζ, ούτε η παραμελημένη επιδερμίδα που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει μεγαλύτερη. Μια τέτοια παγίδα είναι και τα μαλλιά, και μάλιστα από εκείνες που δεν τις παίρνουμε εύκολα χαμπάρι, παρά μόνο όταν δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που συνηθίζουμε. 

Δες ποια είναι τα 4 πιο συχνά λάθη, σύμφωνα με τους hair stylists, και για καλό και για κακό, κάνε και ένα cross check με τα μαλλιά σου 

1. Ξεχνάς να κουρευτείς

 Είναι το λάθος που κάνουν σχεδόν όλες οι γυναίκες: να μην επισκέπτονται τον κομμωτή τους αρκετά συχνά. Ακόμα και αν είσαι σε διαδικασία να μακρύνεις τα μαλλιά σου, χρειάζεσαι τακτικό trimming, για να φύγει η ψαλίδα, να αποκτήσει ομοιομορφία το look των μαλλιών σου και, σίγουρα, να δείχνουν πιο υγιή. 

2. Έχεις κάνει λάθος χρώμα/ έχει ξεθωριάσει το χρώμα σου

Δεν είναι δύσκολο να βρεθείς με ένα hair color πολύ πιο ανοιχτό από αυτό που σου ταιριάζει και να δείχνεις συνεχώς χλωμή, κουρασμένη (και να χρειάζεσαι κάμποση ώρα για να σώσεις την κατάσταση με το μακιγιάζ). Ένα ασφαλές μονοπάτι είναι να κρατήσεις το φυσικό σου χρώμα και να κάνεις διακριτικές ανταύγειες με balayage γύρω από το πρόσωπό σου- θα αναδείξουν τα μάτια και την επιδερμίδα σου και θα φωτίσουν το πρόσωπό σου. Είναι αυτονόητο πως ένα ξεθωριασμένο χρώμα δεν κολακεύει κανένα πρόσωπο- αυτό που μπορείς να κάνεις μέχρι την επόμενη επίσκεψή σου στο κομμωτήριο, είναι να χρησιμοποιείς εναλλάξ στα λουσίματά σου ένα ειδικό σαμπουάν που κρατάει ζωντανό το χρώμα και τονώνει τη λάμψη του. 

3. Δεν στεγνώνεις καλά τα μαλλιά σου το πρωί

 Ένα βιαστικό πιστολάκι μπορεί να κάνει τη ζημιά: να δώσει όγκο εκεί που δεν χρειάζεσαι, ειδικά αν έχεις σπαστά μαλλιά, ή να αφήσει τις άκρες φριζαρισμένες. Αν το πιστολάκι είναι η προέκταση του χεριού σου, αξίζει να "επενδύσεις" σε ένα πιστολάκι νέας τεχνολογίας, μια καλή βούρτσα και οπωσδήποτε ένα προϊόν που προστατεύει την τρίχα απο τη θερμότητα και βοηθάει στο styling. Και βέβαια, φρόντισε να έχεις λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σου, για να πετύχεις το αποτέλεσμα που σε κολακεύει. 

4. Ταλαιπωρημένες άκρες

Πολύ συχνά, οι γυναίκες που χρησιμοποιούν εργαλεία styling ξεχνούν να περιποιηθούν τις άκρες των μαλλιών τους, οι οποίες υποφέρουν κάθε φορά που περνάει από πάνω τους το πιστολάκι ή το σίδερο styling. Επειδή, όμως, είναι αναπόφευκτο να περνάνε αυτή την ταλαιπωρία, είναι σημαντικό να τις προστατεύεις με το κατάλληλο προϊόν, να κάνεις trimming τακτικά αλλά και μια θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης και επανόρθωσης στο κομμωτήριο μία φορά το μήνα- έτσι  θα είσαι σίγουρη πως τα μαλλιά σου θα είναι υγιή, λαμπερά και νεανικά.