Όλα όσα συμβαίνουν στο μωρό σου και τρομάζεις αλλά είναι φυσιολογικά

Οπότε relax και μην πανικοβάλλεσαι!
Όλα όσα συμβαίνουν στο μωρό σου και τρομάζεις αλλά είναι φυσιολογικά



Από όταν έφερες το μωράκι σου στο σπίτι, το μόνο που κάνεις είναι να το παρακολουθείς με το γνωστό puppy eye και που και που, να τρέχει και κάνα δάκρυ που αυτός ο ανθρωπάκος είναι δημιούργημα δικό σου και του καλού σου.

Ωστόσο, κάθε τόσο αυτή η γαλήνη και συγκίνηση, αποσπάται από τα "παράξενα" πράγματα που εντοπίζεις στο μωρό σου. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείς με το παραμικρό, γιατί κάποια από αυτά, είναι απολύτως φυσιολογικά.

Στραβά ποδαράκια
Μην αγχώνεσαι ότι θα πρέπει να το κάνεις οπωσδήποτε ποδοσφαιριστή. Τα ποδαράκια του έχουν καμπύλες, γιατί σκέψου πως ήταν κουλουριασμένο για εννιά ολόκληρους μήνες. Θα ισιώσουν μόλις αρχίσει να περπατάει.

Λευκοί πόροι
Είναι σαν πόροι ή πολύ μικρά σπυράκια με πύον και τα διακρίνεις κυρίως όταν το πλησιάζεις για φιλάκι. Εμφανίζονται στην μύτη και στα μαγουλάκια του, αλλά σε λίγες εβδομάδες θα έχουν φύγει.

Ακμή
Ναι έτσι λέγεται. Το βασανιστήριο της εφηβείας σου, τώρα και στο μωρό σου. Κατά τη γέννηση ή κάποιο μικρό χρονικό διάστημα μετά, το μωράκι σου εμφανίζει κόκκινα έντονα σπυράκια. Είναι ακμή και το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι υπομονή (γιατί φεύγει μόνη της) και να του πλένεις το προσωπάκι απαλά με ήπιο σαπουνάκι ή σκέτο νερό.

Τρίχες στο κορμάκι του
Μα καλά χωρίς μαλλιά στο κεφάλι και τρίχες στο σώμα; Τι έπαθε το μωρό μου; Τίποτα. Κατά τη διάρκεια της κύησης  για να αναπτυχθεί η σωστή θερμοκρασία για το σωματάκι του, βγάζει τριχούλες. Μην ανησυχείς. Θα "πέσουν" σύντομα.

Γρατζουνιές
Τα νυχάκια του φταίνε για όλα. Καμία αγωνία. Όταν του τα κόψεις το πρόσωπο του θα έχει πολύ λιγότερα σημάδια.

Συνεχές φτέρνισμα 
Γιατί; Για να διώξουν το αμνιακό υγρό που έχει "περισσέψει".

Ρυτίδες
Όχι το μωράκι σου δεν έχει πρόωρη γήρανση. Αν γεννήθηκε νωρίτερα ή ήταν αρκετά αδύνατο, είναι πολύ πιθανό ότι για τους πρώτους μήνες το δερματάκι του θα είναι πιο λεπτό και άρα θα σχηματίζει ρυτίδες. Μην φοβάσαι! Δεν γέννησες τον Μπέντζαμιν Μπάτον.

Κωνικό κεφαλάκι
Ξέχνα τον πανικό! Δεν θα μείνει έτσι. Απλώς το κεφάλι του έπρεπε να προσαρμοστεί στη στενή οδό από την οποία θα έβγαινε.

Νινίδα
Έχουν πολλά μωράκια. Δεν την ξύνεις. Βάζεις λίγο λαδάκι για να τη μαλακώσεις.

Αλλήθωρα μάτια
Θα επανέλθουν εν καιρώ. Σκέψου τι τράβηξε το παιδάκι σου εννιά μήνες εκεί μέσα! Όλα δικαιολογούνται αν το καλοσκεφτείς.

Δες εδώ 10 παράξενες αλήθειες που δεν ήξερες για τον θηλασμό.