Νέα μαμά : 10 αλήθειες που δεν θα διαβάσεις ποτέ στα βιβλία

Γιατί αν δεν το ζήσεις δεν θα καταλάβεις...
Νέα μαμά : 10 αλήθειες που δεν θα διαβάσεις ποτέ στα βιβλία



Μόλις έμαθα ότι είμαι έγκυος και ξεπέρασα την περίοδο των ζαλάδων και της κούρασης, η επόμενη κίνηση ήταν να προμηθευτώ βιβλία εγκυμοσύνης για νέους γονείς έτσι ώστε να είμαι πλήρως και κατάλληλα προετοιμασμένη. Αμ δε, ο καιρός πέρασε , το μωρό ήρθε στην ζωή μας και κάπου εκεί τα βιβλία που είχα μάθει τα πάντα απ’ έξω λες και θα έδινα πανελλήνιες, ξαφνικά δεν ήταν αναγκαία.

Και αυτό γιατί το μωρό είχε τις δικές του ανάγκες και φυσικά δεν προλάβαινα  να διαβάσω ούτε μια σελίδα. Και κάπου εδώ , θα σας εκμυστηρευτώ 10 αλήθειες (τις δικές μου αλήθειες) που ποτέ δεν διάβασα στα βιβλία.

1. Το μωρό δεν είναι ρομπότ για να μπαίνει σε πρόγραμμα. Όσο και αν προσπαθείς να του φτιάξεις ένα, τόσο αυτό θα σε εκπλήσσει συνεχώς.

2. Τα μωράκια και ειδικότερα τα νεογέννητα κλαίνε, κλαίνε πολύ.

3. Ο θηλασμός όσο όμορφος και μαγικός είναι άλλο τόσο δύσκολος αποδεικνύεται. Μην ακούς κανένα, θήλασε όσο εσύ και το μωρό θέλει.

4. Η υπομονή πρέπει να γίνει η νέα σου κολλητή.

5. Επειδή η κάθε μέρα που περνά το μωρό σου όλο και θα μεγαλώνει και θα αλλάζει, τράβηξε όσο φωτογραφίες και βίντεο μπορείς. Μετέπειτα θα αποδειχτούν στιγμές ανεκτίμητης αξίας.

6. Μην τα παρατάς ποτέ, όσο κι αν νομίζεις ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις, μια μυστική και κρυφή δύναμη πάντα θα σε βοηθά.

7. Ζήσε κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο με το μωρό σου. Ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα που δεν θα πιστεύεις πότε μεγάλωσε.

8. Το σώμα μετά από μια εγκυμοσύνη και γέννα (εσωτερικά και εξωτερικά) θέλει το λιγότερο ένα χρόνο να επανέλθει.

9. Το μωρό σου είναι ξεχωριστό και μοναδικό. Μην μπαίνεις σε διαδικασία σύγκρισης με άλλα μωρά.

10. Η μητέρα φυσικά είναι σημαντική αλλά δώσε χρόνο και χώρο στον μπαμπά. Το αξίζει

 

Πρώτη νύχτα με το μωρό στο σπίτι; Μάθε εδώ τα απαραίτητα που πρέπει να έχεις.