Οι 10 κλασικές περιπτώσεις για τις οποίες οι μαμάδες νιώθουν τύψεις

Ενώ δεν θα έπρεπε.
Οι 10 κλασικές περιπτώσεις για τις οποίες οι μαμάδες νιώθουν τύψεις



Τα αγαπάμε μέχρι θανάτου. Είναι ό,τι καλύτερο και ξεχωριστό μας έφερε η ζωή. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Είναι ό,τι πιο σπουδαίο έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα.

Κι αφού όλα αυτά ισχύουν, για ποιο λόγο αισθάνεσαι τόσο ενοχικά απέναντι στο παιδί σου, όταν συμβαίνουν τα παρακάτω;

Τύψεις όταν είσαι στη δουλειά και όχι κοντά του
Σίγουρα νιώθει την απουσία σου. Ωστόσο φαντάζεσαι πόσο πιο εποικοδομητικό είναι να περνάς λιγότερες αλλά πιο ουσιαστικές ώρες στο πλευρό του; Χώρια που το βοηθάς να κοινωνικοποιηθεί και να απογαλακτιστεί ευκολότερα.

Τύψεις επειδή χάρηκες που επιτέλους κοιμήθηκε
Γυρνάς από τη δουλειά κατάκοπη. Επιστρέφοντας στο σπίτι ξεκινάτε το παιχνίδι χωρίς να έχεις πάρει ανάσα. Μην νιώθεις άσχημα που αισθάνεσαι ανακούφιση και χαρά όταν κάθεσαι επιτέλους στον καναπέ, τώρα που μόλις έκλεισε τα μάτια του. Απολύτως λογικό!

Τύψεις επειδή κανόνισες ένα Σαββατοκύριακο μόνο με τον άνδρα σου
Από τότε που γεννήθηκε είναι η απόλυτη προτεραιότητά σου. Και νιώθεις ενοχές που αποφάσισες να το αφήσεις στους παππούδες για δύο μέρες; Ηρέμησε, δεν έχει αυτή τη μορφή η εγκατάλειψη.

Τύψεις που θες ένα time-out την ώρα που παίζετε παρέα
Τα παιδιά φημίζονται για τις αντοχές τους. Οι γονείς πάλι όχι. Δεν πειράζει αν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σας, θέλεις πέντε λεπτά μόνο με τον εαυτό σου. Κάνε το. Έτσι θα επιστρέψεις στο παιχνίδι δριμύτερη!

Τύψεις που θα βγεις με τις φίλες σου
Είναι Παρασκευή βράδυ. Έχετε να βγείτε για αυτό το ξεχασμένο gin tonic από την εποχή του Νώε. Δεν είναι σε καμία περίπτωση πρόβλημα να μείνει το παιδί σου με τον μπαμπά. Και όχι. Δε θα σε αναζητάει με κλάματα. 

Τύψεις επειδή δεν θες άλλο παιδί
Ε και; Δεν σε υποχρεώνει κανείς να λύσεις εσύ το πρόβλημα υπογεννητικότητας της Ελλάδας. Αν με ένα ή δύο είσαι εντάξει, δεν είναι απαραίτητο να γίνεις... κουνέλα.

Τύψεις που σε τσάντισε
Αν νομίζεις ότι επειδή έγινες μαμά, θα μοιάσεις στο Βούδα, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Είσαι άνθρωπος και μετά από μία ώρα γκρίνια ή κλάμα έχεις κάθε δικαίωμα να θες να ουρλιάξεις.

Τύψεις που σε τρομάζει το καλοκαίρι
Εδώ που τα λέμε είναι αγχωτική η σκέψη ότι θα το έχεις στο σπίτι all day long για τρεις μήνες. Θες κι εσύ λίγο τον χώρο σου. 

Τύψεις που πήρες babysitter
Κανόνισες ένα βράδυ να βγεις. Η μαμά σου δεν μπορούσε να κρατήσει το παιδί. Ούτε η πεθερά σου. Τι άλλο να κάνεις κι εσύ η δόλια μάνα;

Τύψεις επειδή νιώθεις ανακουφισμένη που ήρθε να το πάρει το σχολικό
Το ξύπνησες, το τάισες, το έντυσες, του έφτιαξες την τσάντα και το κολατσιό. Λογικό είναι ότι την ώρα που μπαίνει στο σχολικό (ενώ εσύ παράλληλα το σταυρώνεις), να αισθάνεσαι μια ανακούφιση που θα απολαύσεις τον καφέ σου πριν φύγεις για δουλειά.