Τα 10 πιο παράξενα πράγματα που αγαπούν τα παιδιά

Αν έχεις παιδί θα καταλάβεις τι εννοούμε.
Τα 10 πιο παράξενα πράγματα που αγαπούν τα παιδιά



Τα παιδιά διασκεδάζουν με τα πιο απίθανα πράγματα. Με το τι γελάνε δε, είναι μια άλλη ιστορία. Αν έχεις και εσύ παιδιά στο ευρύτερο περιβάλλον σου θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Δες λοιπόν τις πιο περίεργες συνήθειες τους που όχι μόνο κάνουν τα ίδια να γελάνε αλλά και εσένα που τα παρατηρείς.

1. Kυκλοφορούν γυμνά
Στα καλά καθούμενα βγάζουν μπλουζάκια και παντελόνια και αλωνίζουν το σπίτι. Τα κυνηγάς σε όλο το σπίτι και αυτά διασκεδάζουν δίχως αύριο. 

2. Πίνουν τις σαπουνάδες
Τα κάνεις μπάνιο. Το αφρόλουτρο έχει δημιουργήσει τις «απαραίτητες» μπουρμπουλήθρες κι αυτά τρελαίνονται να τις… τρώνε. Εσύ στον πανικό, ουρλιάζεις με το φόβο μην πάθουν δηλητηρίαση και αυτά γελάνε.

3. Λένε μυστικά
Κάθε τόσο σε πλησιάζουν στο αφτί. Θα σου πουν από το πόσο όμορφη είσαι, μέχρι ότι θέλουν τουαλέτα. Όλα αυτά θα μπορούσαν να ειπωθούν και φωναχτά, αλλά η αίσθηση ότι μοιράζονται κάτι προσωπικό με σένα τα εξιτάρει όσο δεν φαντάζεσαι.

4. Λατρεύουν τις λακκούβες
Με νερό ή χωρίς. Θα πέσουν μέσα, θα πηδήξουν από πάνω, θα τις διασχίσουν με το ποδήλατο κι όλα αυτά συνοδευόμενα από την κραυγή «λακκούβαααα».

5. Αγαπούν τα έντομα
Προφανώς όχι τις κατσαρίδες. Πασχαλίτσες, μυρμήγκια και πεταλούδες είναι τα αγαπημένα τους. Τα κυνηγάνε και απολαμβάνουν να τα πιάνουν, να τα «ταλαιπωρούν», να τα επεξεργάζονται. Είναι που νιώθουν γίγαντες μπροστά τους.

6. Παλεύουν
Όταν μεγαλώσουν θα το αποφεύγουν αλλά τώρα είναι αγαπημένη τους συνήθεια. Όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, μπουνίτσες και κλωτσιές για να σε προκαλέσουν. Αυτό είναι το παιχνίδι που προς το παρόν καταλαβαίνουν.

7. Φορούν τα παπούτσια των γονιών τους
Ειδικά τα κοριτσάκια τις γόβες της μαμάς. Old time classic. Έχεις κι εσύ τόσες φωτογραφίες άλλωστε από τότε που φόραγες τα κόκκινα γοβάκια της δικής σου μαμάς και έκοβες πάνω- κάτω βόλτα το σαλόνι, παίζοντάς το «κυρία».

8. Γκρεμίζουν πράγματα
Έχεις μόλις βολέψει τα χιλιάδες παιχνίδια σε μία γωνιά. Μπαίνει μέσα στο δωμάτιο σβέλτο και με μία μόνο κίνηση τα γκρεμίζει όλα. Και γελάει. Εσύ πάλι τραβάς (ξανά) τα μαλλιά σου.

9. Φοβούνται τη σκουπιδιάρα
Για αυτό μάλλον φταις εσύ. «Τι έκανες; Θα φωνάξω τη σκουπιδιάρα να σε φάει». Οπότε κάθε φόρα που τη βλέπει το μπομπιράκι, τα κλάματα ζουμί.

10. Τρελαίνονται να κρύβονται κάτω από το τραπέζι
Που τα χάνεις, που τα βρίσκεις, κάτω από το τραπέζι με τα παιχνίδια αγκαλιά. Ο μικρός χώρος τα κάνει να νιώθουν ασφάλεια, οπότε γίνεται αυτόματα το δεύτερο σπίτι τους.

 

Μάθε εδώ ποιος είναι ο σωστός τρόπος να μαλώνεις το παιδί σου.