Tamarind Funky Thai Kitchen - Νέο Μενού, νέος executive Chef, νέα εποχή

Το Tamarind μετέτρεψε το μενού του, με τη βοήθεια του Ελληνοταϊλανδούexecutive chef BenΠροβή, σε ένα ταξίδι στην αυθεντική, τοπική κουζίνα του, πάλαι ποτέ, Βασιλείου του Σιάμ.
Tamarind Funky Thai Kitchen - Νέο Μενού, νέος executive Chef, νέα εποχή



Οι αλλαγές μόνο για καλό μπορεί να είναι στην περίπτωση του Tamarind, που μετρώντας σχεδόν τρία χρόνια λειτουργίας, αποφάσισε να υποδεχτεί το 2015 με νέο μενού και σεφ.

Θέλοντας να κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρο τον χαρακτηρισμό του ως «αυθεντικό Ταϊλανδέζικο εστιατορίο», το Tamarind μετέτρεψε το μενού του, με τη βοήθεια του Ελληνοταϊλανδού executive chef Ben Προβή, σε ένα ταξίδι στην αυθεντική, τοπική κουζίνα του, πάλαι ποτέ, Βασιλείου του Σιάμ.

«Μακριά από τη μαγειρική μόδα των ‘πειραγμένων’ πιάτων και των εξεζητημένων υλικών αλλά με απλά υλικά, σαν εκείνα που στρίμωχναν στις βαλίτσες τους, με το φόβο του τελωνείου στις «Αφίξεις», στην προσπάθεια τους να φέρουν μια γεύση από την πατρίδα, μη και λησμονήσουν. Πάνω από όλα όμως διατήρησα το μότο που έλεγαν όλες οι «θείες» εκείνης της εποχής: «Όσο πιο φρέσκα τα υλικά, τόσο πιο καλό το φαγητό», γιατί «το φαγητό είναι για την βελτίωση της υγείας, είτε σωματικής, είτε πνευματικής», μου έμαθαν. Αλήθεια έχετε νιώσει ποτέ την επίδραση μιας «Τομ Γιαμ Κούνγκ» ή ενός Κόκκινου Κάρυ με λίτσι και πάπια; Αυτές τις γεύσεις παραδίδω στο Tamarind. Απλές, νοσταλγικές, εξωτικές, όμοιες με εκείνες τις γυναίκες που έκλεψαν την καρδιά ενός Έλληνα, δίχως όμως φιοριτούρες. Σαν τις σπιτικές μαζώξεις που έκαναν οι μητέρες μας στην προσπάθεια τους να βάλουν μέσα μας κάτι από την Ταϋλάνδη, τη ‘Χώρα του Χαμόγελου’» περιγράφει ιδανικά ο chef την προσπάθειά του. Από το μενού δεν λείπουν φυσικά τα δημοφιλή πιάτα με κάρι, τα noodles, οι σούπες, όπως η Tom Yam Kung και φυσικά η τραγανή πάπια.

 

Info

Κεραμεικού 51, Αθήνα

21 0522 5945