Κλασσική συνταγή: Λαχταριστά παπουτσάκια

Εκρηκτικός συνδυασμός κιμά με μελιτζάνες!
Κλασσική συνταγή: Λαχταριστά παπουτσάκια



Παπουτσάκια: Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Όποτε το φτιάχνουμε στο σπίτι μοσχομυρίζει ο τόπος από τα μπαχαρικά και μας προκαλεί να μην αφήσουμε τίποτα στο ταψί.

Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και θα μας θυμηθείς!

Τι θα χρειαστείς
4 μελιτζάνες μακρόστενες
3/4 μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ξερό
1 lt γάλα
1 κ.σ. Βούτυρο
6 κ.σ. Αλεύρι
2 αυγά
τριμμένο τυρί (μυζήθρα)
αλάτι, πιπέρι,ρίγανη,θυμάρι, κουρκουμάς, κανέλα

Πως θα τα φτιάξεις
Παίρνεις τις μελιτζάνες και αφαιρείς το εσωτερικό της με ένα κουτάλι. Το εσωτερικό το βάζεις σε ένα μπολ.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι. Όταν πάρει λίγο χρώμα προσθέτεις τον κιμά.
Αφήνεις να βράσει λίγο ο κιμάς και να βγάλει τα πρώτα τα υγρά. 
Προσθέτεις το εσωτερικό της μελιτζάνας που είχες αφαιρέσει πριν. Προσθέτεις και δύο ντομάτες ψιλοκομμένες αφού έχεις αφαιρέσει τη φλούδα τους. Βάζεις αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, κουρκουμά και κανέλα. Αφήνεις να βράσουν για 30 λεπτά.

Πως θα φτιάξεις τη κρέμα
Σε μία κατσαρόλα προσθέτεις 1 lt γάλα, 1 κ.σ. βούτυρο και 6 κ.σ. Αλεύρι. Τα ανακατεύεις και τα αφήνεις να πάρουν μια βράση σε σιγανή φωτιά μέχρι το υλικό σου να πήξει. Αφού πήξει αφήνεις το μείγμα να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά προσθέτεις 2 αυγά. Η κρέμα είναι έτοιμη!

Τοποθετείς τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και προσθέτεις τη γέμιση με τον κιμά. Τις αφήνεις λίγο να κρυώσουν και μετά προσθέτεις από πάνω την κρέμα σου. Προαιρετικά πάνω από την κρέμα σου βάλε τριμμένο τυρί (μυζήθρα). Η αλήθεια είναι ότι θα δώσει μια extra γευστική πινελιά.

 

Αν θέλεις κάτι εξίσου νόστιμο φτιάξε αυτή τη παραδοσιακή συνταγή για κριθαράκι με μοσχάρι!