Ριζότο με καρότο και παρμεζάνα!




Αν και παραδοσιακά για το ριζότο χρησιμοποιείται το ρύζι Arborio, αυτό το ριζότο βγαίνει εξίσου καλό και με λευκό μακρύκοκκο ρύζι.

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 2 κύβους κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 καρότα τριμμένα
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 1/4 κούπας ρύζι (Αρμπόριο ή λευκό μακρύκοκο)
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σε ένα σκεύος το ζωμό κοτόπουλου και 2 κούπες νερό και σιγοβράζουμε.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και αλατοπίπερο. Σοτάρουμε για περίπου 7 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Το σοτάρουμε ελαφρά και ρίχνουμε το κρασί, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί για 2 λεπτά ακόμη.
  3. Προσθέτουμε στο τηγάνι τον ζεστό ζωμό (λίγο λίγο) και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά για 10-12 λεπτά. Όταν χυλώσει το ρύζι μας είναι έτοιμο.
  4. Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και τοποθετούμε το ριζότο στο πιάτο. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και λίγο βούτυρο (προαιρετικά).