Μία ποικιλία λαχανικών, μία πλούσια βάση ντομάτας και η σωστή ποσότητα τσίλι αρκούν για να ετοιμάσεις μία τέλεια χορτοφαγική σούπα σε μισή μόλις ώρα. Το αντίδοτο στον κρύο καιρό και στις ιώσεις στο πιάτο.
Τι θα χρειαστείς
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
- Χοντρό αλάτι και πιπέρι
- 1 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους
- 3/4 φλιτζάνι πάστα ντομάτας
- 250 γρ. μαύρα φασόλια, πλυμένα και στραγγισμένα
- 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
Εκτέλεση
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια βάζεις το κύμινο και το τσίλι με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύεις για ένα ακόμη λεπτό.
- Προσθέτεις το κολοκυθάκι με την πάστα ντομάτας και ανακατεύεις για περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέτεις τα μαύρα φασόλια, την ντομάτα σε κύβους και δύο φλιτζάνια νερό και τα αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να μειωθεί η ποσότητα των υγρών. Πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρεις σε βαθύ πιάτο.