Απόκτησε πιο υγιεινές συνήθειες χωρίς να ξοδεύεις πολλά χρήματα

Hβελτίωση του τρόπου ζωής σου δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόστος και άπλετο ελεύθερο χρόνο. Αρκεί ο σωστός προγραμματισμός και η καλή θέληση για να αλλάξεις τις συνήθειές σου προς το καλύτερο.
Απόκτησε πιο υγιεινές συνήθειες χωρίς να ξοδεύεις πολλά χρήματα



Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή: αργείς να ξυπνήσεις το πρωί για τη δουλειά, δεν έχεις μαγειρέψει, καταλήγεις να τρως τυρόπιτα και να μασουλάς πατατάκια στο γραφείο (δεν παραγγέλνεις σαλάτα γιατί δεν θέλεις να ξοδευτείς), επιστρέφεις σπίτι και το ψυγείο σου είναι άδειο. Πάλι θα παραγγείλεις απ’ έξω! Το αποτέλεσμα: ξοδεύεις χρήματα χωρίς να τρως σωστά.

Κάπου μεταξύ ντελίβερι και αναπόλησης του σπιτικού φαγητού, σκέφτεσαι όλες εκείνες τις φορές που προσπάθησες να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου και δεν τα κατάφερες. Κάτι το απαιτητικό πρόγραμμα, τα έξοδα που τρέχουν και η καθιστική ζωή, σε έχουν κάνει να ξεχάσεις κάθε υγιεινή συνήθεια. Και όποτε τη θυμάσαι θεωρείς ότι δεν έχεις χρήματα για ‘πολυτέλειες’. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερο χρόνο και χρήμα για να είσαι fit και να τρως σωστά, παρά μόνο μερικές απλές αλλαγές.

Σωστός προγραμματισμός: Η υγιεινή διατροφή εντός budget ξεκινάει πριν καν πας για ψώνια. Ακόμη κι αν δεν σε χαρακτηρίζει η οργάνωση, ένας σωστός προγραμματισμός θα αποδειχτεί πολύ βοηθητικός.

-Οργάνωσε τα γεύματα της εβδομάδας ώστε να γλιτώσεις από το ντελίβερι της τελευταίας στιγμής

-Ετοίμασε μία λίστα πριν επισκεφτείς το σούπερ μάρκετ και μείνε πιστή σε αυτή. Μείνε εντός της περιμέτρου με τα φρέσκα προϊόντα (λαχανικά, φρούτα, κρέας, γαλακτοκομικά και ό,τι έχει σύντομη ημερομηνία λήξης) και απόφυγε τους διαδρόμους με τα συσκευασμένα προϊόντα.

-Μην πηγαίνεις ποτέ για ψώνια πεινασμένη.

Ψώνισε φρούτα και λαχανικά που είναι στην εποχή τους: Με μία γρήγορη αναζήτηση στο internet θα μάθεις ποια φρούτα και λαχανικά αντιστοιχούν σε κάθε εποχή. Να είσαι σίγουρη ότι επιλέγοντας τα προϊόντα που είναι στην εποχή τους θα κάνει μεγάλη διαφορά στο πορτοφόλι σου.

Γίνε ένας εκπαιδευμένος καταναλωτής: Το θέμα των οργανικών και βιολογικών προϊόντων απασχολεί ολοένα και περισσότερους καταναλωτές αυτές τις ημέρες. Αν θέλεις να ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία αλλά αδυνατείς οικονομικά, τότε μπορείς να γίνεις απλά πιο επιλεκτική στις αγορές σου. Προτίμησε τα φρέσκα προϊόντα, γνώρισε μικρούς παραγωγούς (ξεκινώντας από τη λαϊκή της γειτονιάς σου) και απόφυγε τα τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία σε μεγάλο βαθμό.

Γίνε μέλος ενός fitness club: Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να γυμναστείς χωρίς να ξοδέψεις μία περιουσία – ακόμη και δωρεάν – εκεί έξω. Από το γυμναστήριο του δήμου σου μέχρι διάφορες αθλητικές λέσχες, αρκεί να αφιερώσεις λίγο χρόνο για ψάξιμο για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Αν για παράδειγμα θέλεις να ξεκινήσεις τένις, υπάρχουν δάσκαλοι που εργάζονται σε δημοτικά γήπεδα και αναλαμβάνουν γκρουπ με λιγότερα χρήματα, σε αντίθεση με τα πιο ακριβά ιδιαίτερα μαθήματα.

Κοιμήσου περισσότερο: Ο ύπνος βοηθάει στη ρύθμιση της όρεξης, οπότε αν κοιμάσαι όσο χρειάζεσαι θα ελέγχεις καλύτερα την πείνα σου και θα κάνεις πιο σοφές διατροφικές επιλογές μέσα στην ημέρα. Το καλύτερο; Λιγότεροι καφέδες και τσιμπολόγημα κάτι που ισούται με περισσότερα χρήματα στην τσέπη σου.