Τα καλύτερα tips για να διατηρήσεις τον εγκέφαλο σου σε φόρμα!

Η εγκεφαλική λειτουργία επιβαρύνεται με τους ρυθμούς που έχει πλέον η καθημερινότητα, ωστόσο υπάρχει ο τρόπος να τον... προπονείς αποτελεσματικά!
Τα καλύτερα tips για να διατηρήσεις τον εγκέφαλο σου σε φόρμα!



O ανθρώπινος εγκέφαλος πολλές φορές μένει από δυνάμεις, ωστόσο υπάρχουν απλά και εύκολα tips τα οποία θα σε βοηθήσουν να τον διατηρήσεις πάντα σε εγρήγορση!

1. Άλλαξε σταθμό

Το πρωί άλλαξε τον ραδιοφωνικό σταθμό που ακούς στο αυτοκίνητο, όσο περίεργο και αν σου φαίνεται. Οι επιστήμονες έχουν βρει πως άγνωστοι ήχοι, πέρα από τον συνηθισμένο που ακούς καθημερινά, βοηθούν τον εγκέφαλο σου να αντιδρά σε νέα ερεθίσματα.

2. Ντύσου με τα μάτια κλειστά

Διάλεξε τα ρούχα που θα φορέσεις την επόμενη ημέρα και το πρωί που θα ξυπνήσεις προσπάθησε να ντυθείς στα... τυφλά! "Αν μια από τις αισθήσεις σου δεν δουλεύει τότε οι άλλες θα προσπαθήσουν περισσότερο, κάτι που θα ενδυναμώσει τον εγκέφαλο σου", τονίζει ο Manning Rubin, συγγραφέας του βιβλίου "Keep Your Brain Alive".

3. Βάλε... δύσκολα στη γλώσσα σου

Στο γραφείο, την ώρα του διαλείμματος, πρότεινε σε έναν συνάδελφο να ανταλλάξετε γεύματα.  "Σπάζοντας" την καθημερινή ρουτίνα, ο εγκέφαλος μέσω της γεύσης ενδυναμώνει το νεύρο που σχετίζεται με την γεύση, κάτι που τον κρατάει σε εγρήγορση καθώς τον βγάζει από τα συνηθισμένα.

4. Ψώνιζε με ένστικτο

Το να πας στο supermarket χωρίς λίστα για τα ψώνια μπορεί να κάνει... θαύματα στην εγκεφαλική δραστηριότητα. Χρειάζεται να καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια για να θυμηθείς τι χρειάζεσαι, οπότε ο εγκέφαλος σου συνεχίζει να δουλεύει σε υψηλές... ταχύτητες.

5. Σιωπηλό δείπνο

Η φράση "όταν τρώνε δεν μιλάνε" δεν βγήκε στην τύχη! Θα πρέπει να επικοινωνείς με οπτικά σήματα με τα άτομα που γευματίζεις, κάτι που θα βοηθήσει στην διέγερση του οπτικού νεύρου αλλά και στην εγκεφαλική λειτουργία γενικότερα.

6. Άλλαξε συνήθεια στο βούρτσισμα

Ή αλλιώς άλλαξε... χέρι! Αν βουρτσίζεις τα δόντια σου με το δεξί χέρι, δοκίμασε με το αριστερό, Τα νευρικά κύτταρα θα εξασκηθούν και από την άλλη πλευρά και έτσι θα είναι σε εγρήγορση και τα δυο εγκεφαλικά ημισφαίρια

Tα 5 πιο (αλλόκοτα) ανατρεπτικά ραντεβού που έχω βγει με το αγόρι μου!