Και τώρα τρέχουμε...

Βάλε στην άκρη τις γόβες και φόρεσε τα αθλητικά σου.
Και τώρα τρέχουμε...



Πόσες φορές έχεις πει πως θα ξεκινήσεις γυμναστική και ή δεν το έκανες ποτέ ή πήγες για μία εβδομάδα στο γυμναστήριο και εγκατέλειψες; Πολλές... Οταν πάρεις την απόφαση να γυμναστείς η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις είναι το τζόκινγκ. Μη σκέφτεται ότι θα κουραστείς, αντιθέτως μάλιστα θα ενισχύσει την ενέργειά σου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνθρωποι τρέχουν για διάφορους λόγους. Απώλεια βάρους, βελτίωση της υγείας και της ενέργειας. Κι αν ακόμα δεν έχεις πειστεί, σου παραθέτουμε δέκα λόγους για να ξεκινήσεις αμέσως να τρέχεις!

1. Καις θερμίδες.

Είναι η καλύτερη άσκηση για την καύση θερμίδων την οποία ορίζεις εσύ με βάση την ένταση και τα χιλιόμετρα που θα κάνεις. Επίσης καις 50% περισσότερες θερμίδες από κάθε άλλη καρδιαγγειακή άσκηση. Βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας Οταν αισθάνεσαι κουρασμένη, μην το σκεφτείς πολύ, πήγαινε για τρέξιμο. Θα ενισχύσει την ενέργειά σου, ειδικά αν επιλέξεις πρωινή ώρα.

2. Κάνει καλό στα γόνατα.

Το σίγουρο είναι ότι δεν καταστρέφει τις αρθρώσεις. Το βάρος σου σώματος είναι ο λόγος για την μείωση του κινδύνου της οστεοαρθρίτιδας. Οσοι βάζουν το τρέξιμο στην καθημερινότητά τους κρατάνε το σώμα τους σε φόρμα.

3. Κοιμάσαι καλύτερα.

Η άσκηση χαλαρώνει τους μύες. Αν έχετε καταναλώσει όλη την ενέργειά σας στη δουλειά και αν νιώθετε κουρασμένοι, το τζόκινγκ είναι η κατάλληλη άσκηση εξασφαλίστε ένα μισάωρο για να σας χαλαρώσει. Θα σας φύγει η υπερένταση και θα κάνετε έναν όμορφο ύπνο.

4. Κάνει καλό στην καρδιά.

Η καρδιά ενισχύεται από το τρέξιμο που θεωρείται από τις καλύτερες καρδιαγγειακές ασκήσεις. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και βοηθά στη μείωση της πίεσης του αίματος και της χοληστερόλης.

5. Είναι ευέλικτο και ανέξοδο.

Ξέχνα τις συνδρομές στα γυμναστήρια και τα στρωματάκια για τη γιόγκα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καλό ζευγάρι παπούτσια. Τα έχεις μαζί σου και οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να τρέξεις χωρίς το παραμικρό κόστος.

6. Ανακουφίζει από το στρες.

Οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά είναι πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που δεν το κάνουν. Κάθε είδος της προπόνησης συμβάλλει στην αύξηση του επιπέδου της σεροτονίνης της ορμόνης της ευτυχίας.

7. Δίνει φυσική λάμψη.

Η εφίδρωση βοηθάει το σώμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες. Η άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος στο δέρμα που επιτρέπει στους αδένες να εκκρίνουν ιδρώτα και να αυξήσουν τις λειτουργίες τους για την εξάλειψη των τοξινών. Μόνο μην ξεχάσεις να βγάλεις το μακιγιάζ σου για να αποφύγεις βακτηριακές λοιμώξεις.

8. Ενισχύει τη μνήμη.

Εχει αποδειχθεί ότι η γυμναστική βοηθάει το μυαλό και στη μείωση των συμπτωμάτων της άνοιας ενώ επίσης προστατεύει τον εγκέφαλο από τη νόσο του Alzheimer.

9. Βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας.

Οταν αισθάνεσαι κουρασμένη, μην το σκεφτείς πολύ, πήγαινε για τρέξιμο. Θα ενισχύσει την ενέργειά σου, ειδικά αν επιλέξεις πρωινή ώρα.

10. Μένεις λίγο μόνη σου.

Υπάρχουν στιγμές που δε θέλεις κανέναν, ούτε να δεις, ούτε να μιλήσεις. Το τρέξιμο είναι μια δραστηριότητα που θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις από την τρέλα της καθημερινότητας και να καθαρίσει το μυαλό σου. Είσαι εσύ και οι σκέψεις σου!