Μια χειμωνιάτικη σαλάτα που σφύζει από χρώματα και νοστιμιά!
Υλικά (για 8 μερίδες)
- 2 βολβούς από μάραθο κομμένο σε λεπτές φέτες και 2-3 φουντίτσες από μάραθο
- 370 γραμμάρια αντίβ (κατά προτίμηση κόκκινο)
- 1/2 φλιτζάνι σπόρια από ρόδι (θα χρειαστείτε 1 ρόδι)
- 1/2 φλυτζάνι σπασμένα και ψημένα καρύδια
- 1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε ολόκληρα τα φύλα του αντίβ σε μια πιατέλα και σκορπίζουμε πάνω του τον μάραθο και τα υπόλοιπα υλικά: το ρόδι και τα καρύδια.
- Αναμειγνύουμε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο. Χτυπάμε το μείγμα και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Tip
Το χειμώνα έχουμε ανάγκη από ενέργεια. Γι’ αυτό είναι ωραίο να προσθέτουμε στις σαλάτες μας ξηρούς καρπούς.