Κρουτόν σκόρδου που θα απογειώσουν σούπες και σαλάτες

Κρουτόν σκόρδου που θα απογειώσουν σούπες και σαλάτες



Προσθέστε αυτά τα πεντανόστιμα κρουτόν σκόρδου για να κάνετε πιο… ενδιαφέρουσα τη σούπα από φακές.

 

Υλικά

  • 1/2 φρατζόλα παλιό ψωμί
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου πιεσμένες
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψωμί σε μικρά κυβάκια. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε πρώτα το σκόρδο για περίπου 50 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κυβάκια του ψωμιού, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ροδίσουν για άλλα 2 λεπτά. Αφαιρούμε και πετάμε το σκόρδο και αλατίζουμε τα κρουτόν.

Ταιριάζουν σχεδόν σε όλες τις σαλάτες και τις σούπες.