Θέλεις κάτι νόστιμο; Λινγκουίνι αραμπιάτα!

Θέλεις κάτι νόστιμο; Λινγκουίνι αραμπιάτα!



Αραμπιάτα στα ιταλικά σημαίνει θυμωμένος. Και όταν θυμώνουμε κοκκινίζουμε. Εξού και η δημοφιλής συνταγή, που εκτός από κατακόκκινο χρώμα είναι και καυτερή!

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • Αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου σε λεπτές φέτες
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 τενεκεδάκι ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 τενεκεδάκι χυμό ντομάτας
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πακέτο λινγκουίνι
  • Τριμμένη παρμεζάνα

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το λάδι. Ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και τα τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον χυμό τους, τον έξτρα χυμό ντομάτας και το κρασί και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο για 8-10 λεπτά.
  3. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι λέει το πακέτο ώστε να γίνουν al dente, τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε στο τηγάνι. Τα αφήνουμε για δύο λεπτά να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Τα αλατίζουμε και τα σερβίρουμε στο πιάτο με παρμεζάνα και έξτρα μπούκοβο αν το επιθυμούμε.

 

Tip

Αν δεν αντέχετε τα καυτερά μην βάλετε καθόλου μπούκοβο. Δεν θα είναι όμως σωστή αραμπιάτα αν δεν καίει και λίγο…

Επίσης, να ξέρεις πως στην αγορά υπάρχουν ζυμαρικά πιπεριάς και πιπεριού (είναι κάπως πιο πορτοκαλί σε σχέση με τα κανονικά ζυμαρικά) τα οποία κυριολεκτικά θα απογειώσουν την αραμπιάτα σου! 

Καλή όρεξη :)