Απολαυστικές πένες με ελιές και τοματίνια!

Θα το φτιάξεις γρήγορα και θα αρέσει σε όλους! Τέλειο;



Τοματίνια, σκόρδο και καλής ποιότητας ελαιόλαδο κάνουν την καλύτερη σάλτσα ντομάτας. Κι αν βάλετε και ελίτσες Καλαμών η γεύση απογειώνεται!

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 370 γραμμάρια πένες
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 κούπες τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • ¼ κούπας ελιές Καλαμών κομμένες σε λωρίδες
  • ¼ κούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ¼ κούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι, Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τις πένες. Τις μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente (περίπου 13 λεπτά). Τις σουρώνουμε μόλις είναι έτοιμες.
  2. Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι. Προσθέτουμε όταν κάψει το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει για 1 λεπτό. Στη συνέχει ρίχνουμε τα τοματίνια, τη ρίγανη, τις πιπεριές, λίγο αλάτι και πιπέρι. Μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πιει τους χυμούς της ντομάτας για περίπου 3 λεπτά ακόμη.
  3. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι τις πένες, τις ελιές, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά.
  4. Σερβίρουμε με περισσότερο τυρί αν είναι επιθυμητό.