Σαλάτα με αντίδια, μήλα και ψημένα πεκάν

Σαλάτα με αντίδια, μήλα και ψημένα πεκάν - Κεντρική Εικόνα



Τα κόκκινα μήλα είναι γλυκά και πλούσια σε βιταμίνες. Μαζί με τα τραγανά πεκάν εξισορροπούν την πικράδα των αντιδιών. Δοκιμάστε μια διαφορετική σαλάτα εποχής.

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 370 γραμμάρια αντίδια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 μήλο κομμένο σε τέταρτα και λεπτές φέτες (με τη φλούδα του)
  • 1/2 κούπα ψημένα πεκάν

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, την ντιζόν και 1 κουταλιά της σούπας νερό και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα αντίδια, το μήλο και τα πεκάν. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πεκάν με κάσιους. Μην προτιμήσετε καρύδια ή αμύγδαλα, προτιμήστε έναν γλυκό καρπό.